In de industriële goederensector meeste dividend bij de megacaps

Binnen de industriële goederensector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Chart Industries en Singulus Technologies AG. Relatief grote verliezen waren er voor Xeros Technology, va Q tec AG en Balyo SA.

Kerncijfers industriële goederensector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Welbilt, Actuant en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Meritor, Rawlplug SA en Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Turk Traktor ve Ziraat Makineleri AS, Mangata Holding SA en Actuant.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.