Megacaps aan kop in de chemiesector

We zien binnen de chemiesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere aXichem AB (publ), TyraTech en Soda Sanayii AS. Relatief grote verliezen waren er voor Magnegas Applied Technology Solutions, Itaconix en Haydale Graphene Industries.

Kerncijfers chemiesector

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Croda International, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Valhi, Venator Materials en Advanced Emissions Solutions.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Ciech SA en Advanced Emissions Solutions.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.