Large caps het duurste in de farmaciesector

Binnen de farmaciesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Endo International, Mithra Pharmaceuticals SA en Corline Biomedical AB. Relatief grote verliezen waren er voor Orexigen Therapeutics, ImmuPharma en Lannett Company.

Kerncijfers farmaciesector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciesector

aandeel

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op -27 maal de winst per aandeel. Benchmark Holdings, Dechra Pharmaceuticals en Shield Therapeutics zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Lannett Company, Mallinckrodt en Assertio Therapeutics.

Hoogste dividendrendementen farmaciesector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1 procent beperkt te noemen. Krka dd Novo Mesto, Orion en Bayer AG bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.