Voor Large caps het meeste betaald in de voedingssector

We zien binnen de voedingssector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf november vorig jaar koerst de sector op ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere SalMar ASA, Freshpet en Scottish Salmon Company. Relatief grote verliezen waren er voor Aryzta AG, Greenyard NV en Kko International SA.

Kerncijfers voedingssector

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De microcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. Hotel Chocolat, M P Evans en Hilton Food zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ASTARTA Holding NV, Agrogeneration SA en Zaklady Miesne Henryk Kania SA.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere MHP SE, Apetit en BF SpA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.