Microcaps het meeste gekocht in bankensector

Binnen de bankensector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere First Financial Bankshares, Indre Sogn Sparebank en . Relatief grote verliezen waren er voor Piraeus Bank SA, Getin Noble Bank SA en .

Kerncijfers bankensector

beurskoers

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bankensector

aandeel

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 13 het meeste. De midcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Van Lanschot Kempen NV, Bridge Bancorp en Midwestone Financial zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Federal Home Loan Mortgage, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO en Federal National Mortgage Association.

Hoogste dividendrendementen bankensector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 3,1 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere BRDe Societe Generale SA, Van Lanschot Kempen NV en Arion banki hf.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.