Megacaps het meeste gekocht in chemiesector

De chemiesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere aXichem AB (publ), Soda Sanayii AS en Chr Hansen Holding A/S. Relatief grote verliezen waren er voor Taronis Technologies, Haydale Graphene Industries en Amoeba SA.

Kerncijfers chemiesector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De smallcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Croda International en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Plastiques du Val de Loire SA, Polwax SA en Soda Sanayii AS.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,7 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere CVR Partners LP, Cinkarna Celje dd en Ciech SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.