Smallcaps kosten het meeste in de luchtvaart- & defensiesector

We zien binnen de luchtvaart- & defensiesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar staat de sector op ruim 2 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, TransDigm en MTU Aero Engines AG. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Sogeclair SA.

Kerncijfers luchtvaart- & defensiesector

financiele analyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart- & defensiesector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Maxar Technologies, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AS en Leonardo SpA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart- & defensiesector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,4 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.