Midcaps aan kop in de halfgeleiders sector

We zien binnen de halfgeleiders sector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds april vorig jaar staat de sector op ruim 4 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Advanced Micro Devices, Dialog Semiconductor en Universal Display. Relatief grote verliezen waren er voor Frontier Communications Smart Technologies, Ams AG en SMA Solar Technology AG.

Kerncijfers halfgeleiders sector

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De large caps noteren op 15 maal de winst per aandeel. IQE, Nordic Semiconductor ASA en CML Microsystems zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology, Synaptics en Siltronic AG.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,1 procent beperkt te noemen. Siltronic AG, BE Semiconductor Industries NV en Broadcom bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.