Voor large caps het meeste betaald in de biotechnologiesector

Binnen de biotechnologie zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Amarinoration en ReNeuron. Relatief grote verliezen waren er voor Indivior, Cytori Therapeutics en Summit Therapeutics.

Kerncijfers biotechnologie

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologie

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Oxford BioMedica, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ab Science SA, Mallinckrodt en Endo International.

Hoogste dividendrendementen biotechnologie

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,2 procent gematigd te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, AbbVie en Orion.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.