Voor midcaps het meeste betaald in de internetsector

We zien binnen de internet beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf mei vorig jaar koerst de sector op ruim 12 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Ocado Group, Etsy en Lastminute.com NV. Relatief grote verliezen waren er voor eve Sleep, windeln de SE en SLEEPZ AG.

Kerncijfers internet

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen internet

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 25 het meeste. De large caps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Just Eat, ASOS en Boohoo zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Qurate Retail, Vente-Unique.Com SA en eDreams Odigeo SA.

Hoogste dividendrendementen internet

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Verkkokauppa.com, Petmed Express en Vente-Unique.Com SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.