Large caps het meest gewild in automobielsector

We zien binnen de automobielproducenten een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 27 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Ab Dynamics, Fox Factory Holding en AC SA. Relatief grote verliezen waren er voor Tenneco, Leoni AG en Superior Industries International.

Kerncijfers automobielproducenten

koersdata

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducenten

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 10 het meeste. De large caps noteren op 7 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, TI Fluid Systems en Nexteer Automotive zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Tenneco, American Axle & Manufacturing Holdings en Dana.

Hoogste dividendrendementen automobielproducenten

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 3,6 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Tenneco, Superior Industries International en Schaeffler AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.