Megacaps aan kop in drankensector

We zien binnen de dranken een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Coca-Cola Consolidated, Keurig Dr Pepper en Coca-Cola European Partners. Relatief grote verliezen waren er voor Marie Brizard Wine and Spirits SA, National Beverage en Linda Nektar AS.

Kerncijfers dranken

beurskoers

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen dranken

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 36 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Fevertree Drinks, Distil en A.G.Barr zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Italian Wine Brands SpA, Kofola CeskoSlovensko as en Krynica Vitamin SA.

Hoogste dividendrendementen dranken

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Altia, National Beverage en Kofola CeskoSlovensko as.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.