Large caps het meeste gekocht in luchtvaart- & defensiesector

We zien binnen de luchtvaart defensie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, Mercury Systems en HEICO. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Velocity Composites.

Kerncijfers luchtvaart defensie

fundamenteel onderzoek

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Avon Rubber en Chemring Group zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Triumph, Leonardo SpA en Sogeclair SA.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.