Large caps de besten in vastgoedsector

De vastgoed liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Publity AG en CR Capital Real Estate AG. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, CBL & Associates Properties en Realogy Holdings.

Kerncijfers vastgoed

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoed

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 44 het meeste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. Platzer Fastigheter Holding AB (publ), en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere iStar, Eurocastle Investment en Lokum Deweloper SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoed

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Orchid Island Capital, CBL & Associates Properties en Two Harbors Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.