Megacaps het meeste gekocht in olie- en gassector

De olie- en gasbedrijven liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere Maha Energy AB, Norwegian Energy Company ASA en Serica Energy. Relatief grote verliezen waren er voor Halcon Resources, Roan Resources en Dynagas LNG Partners LP.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

financiele analyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 17 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Crown Energy AB, Cheniere Energy en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere SilverBow Resources, Dome Energy AB (publ) en Roan Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 4.1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Sprague Resources LP, Navios Maritime Acquisition en Martin Midstream Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.