Analisten roemen pijplijn Pfizer

De resultaten die de Amerikaanse farmaceut Pfizer of het tweede kwartaal publiceerde lagen onder de verwachtingen van de markt. Het bedrijf zag terugval bij o.a. haar divisies reuma en slapen. Pfizer heeft echter ruim 25 medicijnen in de pijplijn waaronder een medicijn tegen longkanker (NSCLC). Diverse analisten schatten de markt voor dit segment in op een waarde van ruim 7,5 miljard dollar per 2020.

Ook zet Pfizer verder in op de 'blockbuster'medicijnen Humira en Rituxan. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 52,7 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 52,82 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 15,47 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,56 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13,06 te liggen.

Fors dividend Pfizer

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,28 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement ligt dus op 3,83 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,70 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pfizer 's beurswaarde 206,43 miljard dollar.

Historische koersen Pfizer voorbije 10 jaar

aandelenanalyse pfizer

Om 19.52 staat het aandeel 0,84 procent hoger op 33,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.