Aandeel Arcadis dit jaar bij koplopers in bouw- en infrastructuursector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke winst van 24 procent tot één van de beter presterende aandelen bij de bouw- en infrastructuurbedrijven. Het doorsnee aandeel uit de bouw- en infrastructuursector leverde de dit jaar een winst op van 9,9 procent. Andere sterk presterende sectorgenoten zijn onder andere Bauer , Honkarakenne en Maire Tecnimont . Bij de sectorverliezers horen onder andere PPC , Heijmans en Adva Optical .

Rendementen Arcadis versus bouw- en infrastructuursector

koersgrafieken

Buy & hold rendementen aandeel Arcadis over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkt verlies van 12 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een verlies van 5 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese bouw- en infrastructuursector

koersdata

Gemiddeld kost de sector nu 20 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,65 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 82 procent in de plus en sinds 2007 24 procent in de plus.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,32 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,47 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Arcadis in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 100 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,17 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14,08 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,48 cent. Arcadis 's dividendrendement komt hiermee op 2,91 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1,15 procent op.

Laatste analistentaxaties rond de 18 euro

De meest recente adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van ING, Kepler Capital Markets en TGB.

Arcadis 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,37 miljard .

Koershistorie Arcadis 2007-2017

financiele analyse arcadis

Om 10.31 stond het aandeel 2,61 procent hoger op 16,47 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.