Aandeel Royal Dutch Shell noteert met korting in Europese olie- en gassector

Het Nederlandse aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell noteert momenteel met één de laagste CAPE-ratio's van de Europese olie- en gasbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 9 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal lager dan het gemiddelde Europese aandeel uit de olie- en gasbedrijven dat nu circa 53 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese olie- en gasbedrijven

koersgrafieken

Andere Europese olie- en gasbedrijven die qua koers/winstverhouding laag aan de prijs zijn, zijn onder andere Maurel et Prom, Fuchs Petrolub en Rubis. We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese olie- en gasbedrijven gemiddeld 35 procent hoger staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die -10 procent lager staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 13. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 281,32 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 233,59 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2017

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 14,15 miljard euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 1,88 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12,47 te liggen.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,83 euro verwacht. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement ligt dus op 7,81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 0,71 procent.

Laatste taxaties rond de 28 euro

De laatste 3 adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Exane BNP Paribas en ER Capital.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Royal Dutch Royal Dutch Shell ' momenteel circa 92,96 miljard euro.

Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

aandeel royaldutchshell

Het aandeel staat om 13.45 0,23 procent lager op 23,44 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.