EDF achterop in energiesector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijk verlies van 3 procent tot één van de slechter presterende aandelen bij de energiesector. Het doorsnee aandeel uit de energiesector leverde de dit jaar een winst op van 22 procent. Andere aandelen uit de peergroup met grote koersverliezen zijn onder andere Solarworld , Magnegas Corp en Real Goods Solar Inc. Bij de sectorwinnaars zitten onder andere Lilis Energy Inc., Bonanza Creek Energy Inc en Basic Energy Services.

Rendementen EDF versus energiesector

aandelenanalyses

Buy & hold rendementen aandeel EDF over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 86 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een verlies van 40 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de min.

Gemiddeld kost de sector nu 15 maal de winst per aandeel. De sector kost 1,74 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 11 procent in de plus en sinds 2007 6 procent in de min.

De omzet van EDF over dit jaar komt uit op 69,35 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 71,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten EDF in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,69 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 61 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,16 te liggen.

Fors dividend EDF

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,36 cent. EDF 's dividendrendement ligt dus op 3,89 procent. Het gemiddelde dividend van de energiebedrijven ligt op een schamele 0,46 procent.

Laatste koersdoelen rond de 8 euro

Morgan Stanley , Goldman Sachs en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt EDF 's beurswaarde 19,14 miljard euro.

Historische beurskoersen EDF

aandelenanalyse edf

Om 17.35 staat het aandeel 0,46 procent hoger op 9,25 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.