Microcaps aan kop in softwaresector

We zien binnen de software beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf januari vorig jaar koerst de sector op ruim 28 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers software

koersgrafieken

De microcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen software

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 30 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen software

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.