Megacaps het duurste in de mijnbouwsector

We zien binnen de mijnbouw een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar staat de sector op ruim 7 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor OpGen, Mologen AG en Tocagen.

Kerncijfers mijnbouw

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral large caps.

Laagste koers/winst-verhoudingen mijnbouw

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen mijnbouw

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.