In de voedingssector de large caps aan kop qua dividend

We zien binnen de voedingsbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Biophytis SA.

Kerncijfers voedingsbedrijven

fundamantele data

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingsbedrijven

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De megacaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen voedingsbedrijven

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3.1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.