In de internetsector meeste dividend bij de megacaps

Binnen de internet zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Novus Therapeutics.

Kerncijfers internet

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen internet

fundamenteel onderzoek

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 20 het hoogste. De megacaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en ECO Animal Health zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Aveo Pharmaceuticals, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen internet

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Pfizer en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.