Europese bouw- en infrastructuurbedrijven betalen meer dividend

De Europese bouw- en infrastructuurbedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,9 procent op en die in de VS 0,5 procent.

De laatste tijd is relatief weinig vola in de sector. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector op ruim 1 procent winst. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een winst van bijna 40 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 69 procent hoger. Kaufman et Broad, Mostotrest en Mercor zitten nu bij de hoogste dividendrendementen (op basis van ongewijzigde dividenden).

Rendementen bouw- en infrastructuurbedrijven

<a href='/begrippen/31-aex'> AEX </a>-index Astm , Bauer en NVR Inc zitten in kopgroep nu qua koerswinsten. Carillion , Carillion en CGG werden de laatste tijd behoorlijk verkocht.

De Amerikaanse bouw- en infrastructuurbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De Europese bouw- en infrastructuurbedrijven noteren op een CAPE van 24 en de Amerikaanse op 15. EI Towers, KB Home en Hochtief zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. PPC , BAM en OHL hebben de lagere CAPE-ratio's.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.