Beleggers prefereren aandelen biotechnologiesector

De voorbije maanden is er behoorlijk volatiliteit bij de aandelen van de biotechnologiesector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak circa 18 procent hoger. Beleggers die in 2007 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 94 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 58 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een beperkt dividendrendement op van 0,4 procent.

Rendementen biotechnologiesector

koersdata

De Amerikaanse biotechnologiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De totale sector noteert nu op een relatief lage CAPE-ratio van 8. Realco , Illumina en Genus zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. PDL Biopharma, Xencor en Catalent zitten bij de laagste CAPE-ratio's. De Europese biotechnologiesector noteert op een CAPE van 12 en de Amerikaanse op 7. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 29 procent in de plus en die in Amerikanen staan circa 33 procent in de plus.

De Europese biotechnologiesector leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,6 procent en die in de VS op 0,4 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.