Internetsector al jaren astronomisch goed voor beleggers

De laatste tijd stijgen de beurskoersen van de internetsector behoorlijk. Over de laatste 3 maanden koerst de sector ruim 7 procent in het groen. De belegger die in 2000 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 682 procent.

100 euro geïnvesteerd in 2000 in de internetsector

aandeel

Wanneer u in de jaren '2000 100 euro in deze sector had belegd had nu nu ruim 680 euro over. Dit komt neer op een gemiddeld jaarrendement van ruim 14 procent per jaar (exclusief de dividendrendementen). Goede jaren voor de sectoren waren in het bijzonder 2003 en 2009 waar de rendementen tot meer dan 100 procent waren. Slechte jaren waren 2001 en 2008. Gigantische winsten waren er de afgelopen jaren in het bijzonder voor Netflix, Xing en Baidu .

Sinds 2012 koerst de sector bijna 155 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,5 procent.

Rendementen internetsector

aandeel

De Europese internetbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse internetbedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 30. Facebook , Xing en Yandex zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Baidu , Alibaba en Iliad.

De Europese internetsector kost bijna 90 maal haar CAPE-ratio en de Amerikaanse kost 99. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 15 procent hoger en de Amerikanen staan ruim 16 procent in de plus.

De Europese internetsector leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 0,66 procent en die in Amerika op 0,3 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.