Beleggers kopen aandelen chemiesector

Recent is er behoorlijk interesse in de aandelen van de chemiesector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak zo'n 8 procent in de plus. De beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2000 aanschaften staan nu op een beduidende plus van ruim 389 procent. Sinds 2012 groeide de sector circa 69 procent. Gemiddeld levert de sector een vrij fors dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen chemiesector

koersdata

De Amerikaanse chemiebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een vrij stevige CAPE-ratio van 30. IMCD, SP Group en Borregaard zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Bedrijven met de lagere CAPE-ratio's zijn Syngenta Ag, Rayonier Advanced Materials Inc en Terra Nitrogen Company L.P.. De Europese chemiesector noteert op een CAPE van 45 en de Amerikaanse op 22. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 7 procent hoger en die in Amerikanen staan circa 17 procent in de plus.

De Europese chemiesector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,91 procent en die in de VS op 0,02 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.