Elektronicasector in het rood

De laatste tijd worden de aandelen van de elektronicasector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 3 procent minder waard. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 841 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 1086 procent hoger. De doorsnee aandelen in de sector brengen momenteel een vrij fors dividendrendement op van 2 procent.

De Europese elektronicabedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse elektronicabedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij lage CAPE-ratio van 21. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Jabil Circuit , Cembre en Cicor Technologies. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Canon Inc, Kyocera Corp en Cpfl Energia S.A..

De Europese elektronicasector kost bijna 6 maal haar CAPE-ratio en de Amerikanen kost 36. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 12 procent meer waard en die in Amerikanen staan circa 2 procent in de plus.

De Europese elektronicasector levert momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa brengen 0,68 procent op en die in de VS 0,4 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.