Mijnbouwsector staat lager

De laatste tijd worden de aandelen van de mijnbouwsector behoorlijk verkocht. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector ruim 3 procent in de min. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 1034 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 263 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een middelmatig dividendrendement op van 1 procent.

Rendementen mijnbouwsector

financiele analyse

De Europese mijnbouwers zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse mijnbouwers. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De totale sector koerst nu op een tamelijk forse CAPE-ratio van 34. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Franco Nev Corp, Newmont Mining en Royal Gold. Aandelen met de lagere CAPE-ratio's zijn Harmony Gold Mining Co. Ltd, Alliance Resource Partners en BHP Billiton .

We zien verder dat de Europese mijnbouwsector op een CAPE van 10 noteert en de Amerikaanse op 47.

Winnaars en verliezers mijnbouwsector

aandeel

De Europese aandelen in deze sector werden bijna 3 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 13 procent in de plus.

De Europese mijnbouwsector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 1,53 procent en die in Amerika op 0,12 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.