Procter & Gamble in top Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Procter & Gamble

Beleggers in het aandeel Procter & Gamble kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Procter & Gamble nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,82 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3,61 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van huishoudelijke goederen ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Procter & Gamble

Procter & Gamble gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 66,93 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 65,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Procter & Gamble in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 11,05 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4,18 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,71 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 89 dollar

De meest recente adviezen voor de producent van huishoudelijke producten zijn afkomstig van Jefferies & Co., Deutsche Bank en ABN AMRO.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Procter & Gamble 's beurswaarde 208,64 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 78,2 dollar.

Koershistorie Procter & Gamble van 2007 tot 2018

beurskoers procter&gamble

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.