Groei bij Alphabet, hogere kosten voor Youtube

De consensus voor superaandeel Alphabet (voorheen Alphabet ) is nog steeds heel positief. De recent gepubliceerde cijfers over het eerste kwartaal lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. De winst per aandeel kwam uit op 9,93 dollar terwijl de consensus op 9,28 dollar lag. De omzet kwam uit op 31,15 miljard dollar terwijl de markt op 30,29 miljard dollar rekende.

Meer kosten voor Youtube

Ondanks de hogere omzet waren diverse beleggers verontrust door de gestegen kosten in verband met Alphabet's IT-infrastructuur en de kosten die nodig zijn om Youtube door te laten groeien. De operationele kosten stegen met 27 procent (jaar op jaar basis). Maar de groei bij Youtube blijft spectaculair hoog. De betaalde kliks bij de videodienst en bij de zoekmachine stegen met 8 procent op kwartaalsbasis. Bij effectenhuis Stifel ging het advies naar kopen. Bij Needham werd het koopadvies herhaald bij een koersdoel van 135 dollar.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 135,17 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 110,86 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 30,46 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 43,36 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 23,59 uit.

Van Alphabet worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Recentste taxaties rond de 1226 dollar

Independent Research, Stifel en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Alphabet's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 303,82 miljard dollar.

Het aandeel staat om 16.11 1,57 procent hoger op 1022,99 dollar.

Historische beurskoersen Alphabet

aandelenanalyse alphabet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.