Omzetstijging AutoNation aldus consensus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse AutoNation haar resultaten over het voorbije kwartaal. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Fort Lauderdale dit jaar uit op 27.23 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2023 toen het concern 26.95 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten AutoNation in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 768 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 18.9 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.44 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een zeker aantrekkelijke 2.43 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 7.6 miljard dollar.

Historische koersen AutoNation afgelopen 17 jaar

koersgrafieken autonation

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.