Aandeel Commerzbank al jaren bij slechtere Duitse aandelen

Het aandeel Commerzbank leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke min van 93 procent één van de slechtste aandelen van Duitsland.

Rendementen Commerzbank versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Commerzbank over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 93 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 20 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 25 procent.

Het gemiddelde Duitse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 118 procent. Bij de verliezers in Duitsland over dezelfde periode zitten Heidelberger Druckmaschinen , Phoenix Solar Solar en Gigaset.

De omzet van Commerzbank over dit jaar komt uit op 8,77 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 9,91 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Commerzbank in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 920 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 73 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13,1.

De consensus van het dividend ligt op 0,17 cent per aandeel. Commerzbank's dividendrendement is dus 1,78 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Laatste taxaties rond de 11 euro

Kepler Capital Markets, UBS en Morgan Stanley gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Commerzbank's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11,98 miljard euro.

Historische koersen Commerzbank

koersgrafieken commerzbank

Het aandeel staat om 11.08 0,69 procent lager op 9,56 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.