Aandeel Sanofi-Aventis in verliezersgroep Europese megacaps

Aandeel Sanofi-Aventis bij de verliezers Europese megacaps

In het megacapssegment van Europa behoort het aandeel Sanofi-Aventis momenteel tot de minder presterende aandelen. Over de voorbije 12 maanden staat het megacap maar liefst 26 procent lager. De Europese megacaps staan 1 procent in de plus. Per aandeel Sanofi-Aventis wordt nu 15 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese megacaps worden nu op 28 verhandeld.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 35,18 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 36,2 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sanofi-Aventis in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6,75 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,46 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12,02 te liggen.

Fors dividend Sanofi-Aventis

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,08 euro verwacht. Het dividendrendement van Sanofi-Aventis ligt hiermee op 4,69 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 75 euro

De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Jefferies & Co., Sanford C. Bernstein & Co en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sanofi-Aventis 's totale beurswaarde 83,48 miljard euro.

Historische koersen Sanofi-Aventis afgelopen 10 jaar

koersdata sanofi-aventis

Om 17.35 stond het aandeel 0,71 procent lager op 65,63 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.