Ebro Foods stevige outperformer in Spanje

Het aandeel Ebro Foods leverde beleggers de afgelopen jaren stevige koerswinsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een stevige winst van 66 procent één van de beste aandelen van Spanje. Het gemiddelde Spaanse aandeel verloor de afgelopen 10 jaar ruim 0 procent. Andere winnaars over de afgelopen 10 jaar zijn Grifols , Vidrala en Viscofan.

Rendementen Ebro Foods versus Spaanse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Ebro Foods over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 66 procent. Het aandeel staat vanaf 2012 op een winst van 39 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 2 procent.

De omzet van Ebro Foods over dit jaar komt uit op 2,56 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,51 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ebro Foods in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 188 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Ebro Foods 's resultaat per aandeel op een winst van 1,22 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,2 uit.

Fors dividend Ebro Foods

De consensus van het dividend ligt op 0,66 cent per aandeel. Ebro Foods 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,15 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingssector ligt op een summiere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ebro Foods 's totale beurswaarde 3,23 miljard euro.

Historische beurskoersen Ebro Foods

koersdata ebrofoods

Het aandeel sloot vrijdag op 20,98 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.