Analistengilde noemt Ageas eerlijk gewaardeerd

Analisten zien nu, mede door de laatste koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Ageas . Het gros van de analisten noemt het aandeel Ageas op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 44,86 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 43,73 euro.

Koersdoelen voor Ageas tamelijk geconcentreerd

aandeel

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 12,7 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 12,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ageas in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 788 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4,02 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 10,88 te liggen.

Fors dividend Ageas

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,11 euro verwacht. Ageas 's dividendrendement komt dus op 4,83 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de verzekeraars ligt op een summiere 1 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 45 euro

ING, KBC Securities en RBC Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ageas 's marktkapitalisatie 8,98 miljard euro.

Historische koersen Ageas

koersdata ageas

Het aandeel staat om 10.29 0,05 procent hoger op 43,73 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.