Nyrstar voorbije jaren bij slechtste Belgische aandelen

Beleggers in het aandeel Nyrstar hebben de laatste jaren behoorlijke klappen opgelopen. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een royaal verlies van 89 procent één van de slechtste aandelen van Belgie.

Rendementen Nyrstar versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Nyrstar over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 89 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 69 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 20 procent.

Het gemiddelde Belgische aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 60 procent. Bij de verliezers in Belgie over dezelfde periode zitten U & I Learning , Team Kalorik en Think-media .

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,98 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 3,53 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nyrstar in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettoverlies van 7 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 2 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op -228,5 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van Nyrstar niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de metaalsector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 8 euro

KBC Securities, ING en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nyrstar 's marktkapitalisatie 427,59 miljoen euro.

Historische beurskoersen aandeel Nyrstar

koersdata nyrstar

Het aandeel staat om 15.27 1,18 procent hoger op 4,57 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.