Q1-resultaten Johnson & Johnson nipt boven consensus

Het aandeel Johnson & Johnson lag de afgelopen dagen onder druk door nieuws van een eventuele tegenvallende groei bij de medicijnen Zytiga en reumamedicijn Remicade. Diverse analisten stellen echter dat het aandeel ondergewaardeerd is. Bij het onderdeel pharmacie, dat goed is voor de helft van Johnson & Johnson 's omzet, steeg de omzet met ruim 19 procent.,

De total omzet over het afgelopen kwartaal kwam uit op 20 miljard dollar. Dit was nipt meer dan de consensus zoals die van The Street die op 19,46 miljard dollar lag. Johnson & Johnson 's kankerdivisie ziet er volgens analisten sterk uit. Over het eerste kwartaal steeg hier de omzet met ruim 45 procent tot 2,31 miljard dollar.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 81,51 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 76,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 21,96 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Johnson & Johnson 's resultaat per aandeel op een winst van 8,13 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,71 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 3,59 dollar per aandeel. Johnson & Johnson 's dividendrendement is dus 2,81 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheidsproducten- en dienstensector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 140 dollar

Jefferies & Co., Sanford C. Bernstein & Co en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Johnson & Johnson 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 345,78 miljard dollar.

Om 16.15 koerst het aandeel 0,92 procent lager op 127,76 dollar.

Historische koersen Johnson & Johnson voorbije 10 jaar

koersgrafieken johnson&johnson

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.