Koersdoelen Amazon blijven maar stijgen

Met de stijgende beurskoers van Amazon blijven de taxaties van de koersdoelen ook maar doorstijgen. Recent verhoogde beleggingshuis GBH Insights haar koersdoel van 1850 naar 2000 dollar. Analist Daniel Ives van GBH stelt dat het 'pakjes' bedrijf nu ook koploper is in de markt voor clouddiensten. Voor 2019 verwacht de analist dat Amazon waarschijnlijk ruim de helft van alle e-commercediensten in de VS zal uitvoeren. Ives verwacht dat Amazon volgend jaar al de grens van de 1 miljard aan marktkapitalisatie zal bereiken.

Verder duidt analist Ives op de voortgang van het onderdeel Prime. Hier heeft Amazon al ruim 100 miljoen leden voor die diverse kortingen krijgen zoals gratis verzendingen.

De omzet van Amazon over dit jaar komt uit op 237,47 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 177,87 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 6,35 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 12,55 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 143,16 uit.

De consensus van de analisten luidt dat Amazon geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de algemene detailhandelsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 1983 dollar

Barclays , Cowen and Company en Canacord Adams gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Amazon 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 856,99 miljard .

Om 16.20 stond het aandeel 0,41 procent hoger op 1796,62 dollar.

Historische koersen Amazon afgelopen 10 jaar

beurskoers amazon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.