Groei Netflix blijft maar aanhouden, record in Q1

De groei bij Netflix lijkt maar door te gaan. Het bedrijf kon in het eerste kwartaal maar lieft 7,4 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomen. Het bedrijf is hiermee een echte contentgigant geworden.

In juni gaf analist Mark Mahaney van zakenbank RBC Capital Markets nog een koopadvies met een koersdoel van 360 dollar voor het aandeel. Mahaney verhoogde ook zijn 5-jaars outlook voor het bedrijf waarbij hij op een nog verdere groei van het aandeel gebruikers rekent. Het zou de analist niet verbazen als het aandeel binnen nu en 3 jaar tussen de 450 en 750 dollar noteert.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 16,1 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 11,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,29 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,85 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 138,88 te liggen.

Dividendbetalingen door NetFlix worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een magere 0,5 procent.

Recentste taxaties rond de 460 dollar

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van BMO Capital Markets, Canacord Adams en Morgan Stanley .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van NetFlix ' momenteel circa 170,22 miljard dollar.

Het aandeel staat om 15.50 0,97 procent hoger op 395,8 dollar.

Historische koersen NetFlix afgelopen 10 jaar

koersgrafieken netflix

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.