Analisten verwachten over 2018 stijgende omzet Caterpillar

Caterpillar zal komende maandag haar boeken over het voorbije kwartaal aan de pers presenteren. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 53,65 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 45,46 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Caterpillar in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6,41 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 10,87 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,12 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 3,14 dollar per aandeel. Caterpillar 's dividendrendement is dus 2,2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industriële bouwkunde sector ligt op een magere 1 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 171 dollar

De laatste 3 adviezen voor het industriële bouwkundige bedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Jefferies & Co. en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Caterpillar 's totale beurswaarde 83,62 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 142,58 dollar.

Historische koersen aandeel Caterpillar

beurskoers caterpillar

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.