Koers General Electric afgelopen jaren dramatisch

Het aandeel General Electric leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke min van 53 procent één van de slechtste aandelen van Amerika.

Generalelectric

Van de Dow Jones aandelen ( General Electric maar hier trouwens geen deel meer van uit) is het aandeel GE absoluut de meest negatieve dissonant. Beleggers die het aandeel in 2008 kochten staan nu nog ruim de helft onder water.

Rendementen General Electric versus Amerikaanse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel General Electric over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een fors verlies van 53 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een verlies van 47 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 6 procent.

Het gemiddelde Amerikaanse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 224 procent. Bij de verliezers in Amerika over dezelfde periode zitten Penney (J.C.), Frontier Communications en Sears .

General Electric zal aanstaande maandag haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. De omzet van General Electric over dit jaar komt uit op 122,64 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 120,47 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 8,2 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 95 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,86 uit.

Fors dividend General Electric

De consensus van het dividend ligt op 0,48 cent per aandeel. General Electric 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,64 procent. Het doorsnee dividendrendement van de gediversifieerde industrieën sector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 14 dollar

JP Morgan, Barclays en RBC Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

General Electric 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 115,14 miljard dollar.

Historische koersen General Electric voorbije 10 jaar

historische koersen generalelectric

Het aandeel staat om 17.51 0,11 procent hoger op 13,17 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.