Fors koersherstel General Electric

Het aandeel GE is sinds mei dit jaar bezig met een fors herstel. De koers noteerde in mei nog rond haar laagste niveau ooit (rond de 6 dollar). Nu kost een aandeel net iets meer dan 10 euro. Afgelopen dinsdag gaven de analisten van Oppenheimer een koersdoel van 12 dollar voor het aandeel bij een herhaald kopenadvies.

<

De analisten duiden op de relatief sterke balanspositie en de aantrekkende kasstromen. De sterke balanspositie komt mede door de verkoop van haar biotechbedrijf aan Danaher . Dit leverde circa 13,3 miljard dollar op.

Koers General Electric

General electric koers

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Boston op 79,61 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 95,22 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten General Electric in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

GE Healthcare Hoevelaken ©

GE
GE


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 369 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op een extreme 209 uit.

De consensus van het dividend ligt op 4 cent per aandeel. General Electric 's dividendrendement is dus 0,38 procent. Het doorsnee dividendrendement van de diverse industrie ligt op een nihile 0,65 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 18 december een interimdividend van 1 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 90,94 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 13 dollar.

Historische beurskoersen General Electric

beurskoers generalelectric

Klikt u hier voor dividend aandeel General Electric. Het aandeel sloot dinsdag op 10,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.