Ageas in top Belgische dividendaandelen

Fors dividend Ageas

Beleggers in het aandeel Ageas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Ageas tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,13 euro. Ageas 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,71 procent. Het doorsnee dividendrendement van de verzekeraars ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Ageas

Morgen komt het Belgische Ageas met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 11,48 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 12,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ageas in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 790 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4,04 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11,2 uit.

Recente koersdoelen rond de 43 euro

De meest recente adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Societe Generale en ING.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ageas 's beurswaarde 9,29 miljard euro.

Het aandeel staat om 12.00 0,07 procent lager op 45,25 euro.

Historische beurskoersen Ageas

aandeel ageas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.