Aandeel Barclays behoorlijke underperformer laatste jaren

Het aandeel Barclays leverde de lange termijn beleggers forse verliezen op. Het aandeel behoort door het enorme verlies van 8 procent over de afgelopen 1 jaar tot de slechtst renderende aandelen van de banken. Aandelen uit de sector leverden de voorbije 1 jaar een winst op van circa 11 procent. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn onder andere Banca Monte Paschi Siena , Banca Carige en Credito Valtellinese . Bij de sectorverliezers horen onder andere Caixa Economica Montepio Geral, Schweizerische Nationalbank en .

Rendementen Barclays versus bankensector

koersdata

Buy & hold rendementen aandeel Barclays over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een beperkt verlies van 42 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een verlies van 30 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 6 procent.

Kerncijfers Europese bankensector

beurskoers

De sector kost nu 12 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 2,32 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 191 procent en sinds 2007 een winst van 143 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 21,34 miljard GBp. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 23,27 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Barclays in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 3,27 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 21 GBp over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 8,79 uit.

Fors dividend Barclays

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 6 GBp verwacht. Barclays 's dividendrendement komt neer op 3,25 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 248 GBp

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Deutsche Bank, Jefferies & Co. en UBS .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Barclays 's marktkapitalisatie 3129,67 miljard GBp.

Historische koersen aandeel Barclays

beurskoers barclays

Om 17.37 staat het aandeel 0,29 procent lager op 184,5 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.