Neste Oil in winaarsgroep Europese glamouraandelen

Aandeel Neste Oil outperformt Europese glamouraandelen

Neste Oil behoort momenteel in het glamouraandelensegment tot de best presterende glamouraandelen van Europa. Over het afgelopen jaar staat het glamouraandeel-aandeel maar liefst 114 procent hoger. De Europese glamouraandelen staan 25 procent in de plus. Per aandeel Neste Oil wordt nu 44 maal de CAPE-ratio betaald. De gemiddelde Europese glamouraandelen worden nu op 108 verhandeld.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 14,61 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 13,22 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Neste Oil in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,01 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Neste Oil 's resultaat per aandeel op een winst van 3,95 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,82 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,01 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een summiere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Neste Oil 's beurswaarde 19 miljard euro. Het aandeel Neste Oil was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Neste Oil maar liefst 117 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 34 en de 77 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 355 procent hoger.

Om 16.22 koerst het aandeel 0,86 procent lager op 74,32 euro.

Historische beurskoersen Neste Oil

fundamantele data nesteoil

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.