Hennes & Mauritz nu bij één de hoogste dividendrendementen in Zweden

Beleggers in het aandeel Hennes & Mauritz kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Hennes & Mauritz tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Zweedse beurs. De consensus van het dividend ligt op 8,83 SEK per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,17 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de persoonlijke goederensector ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Hennes & Mauritz

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 206,98 miljard SEK. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 200 miljard SEK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hennes & Mauritz in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 13,71 miljard SEK. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 8,18 SEK over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 15,05 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Hennes & Mauritz ' momenteel circa 179,84 miljard SEK. Het aandeel Hennes & Mauritz was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf september vorig jaar staat het aandeel Hennes & Mauritz 36 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 117 en de 223 SEK. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 20 procent lager.

Historische beurskoersen Hennes & Mauritz

aandelenanalyse hennes&mauritz

Het aandeel staat om 10.46 0,68 procent lager op 123 ,12 SEK.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.