PepsiCo nu bij één de hoogste dividendrendementen in Amerika

Fors dividend PepsiCo

Beleggers in het aandeel PepsiCo kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel PepsiCo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,59 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,21 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de drankenproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen PepsiCo

Morgen zal het Amerikaanse PepsiCo haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De omzet van PepsiCo over dit jaar komt uit op 64,8 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 63,53 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten PepsiCo in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 8,12 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,69 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 19,65 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt PepsiCo 's beurswaarde 159,65 miljard dollar. Het aandeel PepsiCo bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel PepsiCo 4 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 96 en de 123 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 56 procent hoger.

Het aandeel sloot vrijdag op 111,8 dollar.

Koershistorie PepsiCo 2007-2018

koersgrafieken pepsico

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.