Analistenkorps rekent op omzetgroei Lennar

Morgen presenteert het Amerikaanse Lennar haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 20,79 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 12,65 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Lennar in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,68 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,29 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 8,91 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,16 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,34 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Lennar ' nu rond de 9,58 miljard dollar. Het aandeel Lennar was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Lennar 9 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 47 en de 72 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 245 procent hoger.

Het aandeel sloot maandag op 47,16 dollar.

Historische koersen Lennar

financiele analyse lennar

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.