Mapfre bij hoogste dividendaandelen in Spanje

Fors dividend Mapfre

Beleggers in het aandeel Mapfre kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Mapfre tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,15 cent verwacht. Het dividendrendement van Mapfre ligt hiermee op 5,93 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen Mapfre

Morgen zal het Spaanse Mapfre met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 23 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 22,18 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Mapfre in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 819 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 27 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 9,37 uit.

Mapfre 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 7,7 miljard euro. Het aandeel Mapfre bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Mapfre 1 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 11 procent hoger.

Om 10.35 staat het aandeel 1,35 procent lager op 2,53 euro.

Koershistorie Mapfre 2007-2018

beurskoers mapfre

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.